BotDays!

Des de Nubotica us volem presentar els BotDays: Grans Invents de la Història!

Els BotDays són les activitats que es realitzaran al campus d’estiu. Ens adrecem a aquells nens i nenes curiosos per la tecnologia que tinguin entre 3 i 16 anys. En aquest campus volem  fer un repàs per la història i els seus invents claus per entendre com hem arribat a avui dia. Ens dividirem en grups de petits (4-7), mitjans (8-11) i grans (a partir d'11 anys) per tal de treballar des de diferents perspectives els mateixos continguts i també realitzant activitats de forma cooperativa.

 

Eix temàtic

Al llarg de tota la nostra història han nascut valuosos inventors, gràcies als quals hem evolucionat. Des del més senzill invent, com la roda (3000 aC) fins a l'invent més complex que actualment existeix, han necessitat la inventiva i l'enginy de persones que desitjaven satisfer les nostres necessitats.

Gràcies a tots els inventors que han contribuït a millorar les nostres comoditats podem pensar en l'existència de cotxes voladors o veure fantàstics i increïbles mons creats amb efectes especials com a la pel·lícula “Jo, Robot”, per posar un exemple.

Amb aquesta temàtica doncs volem donar l'oportunitat als nens i joves de comprendre de forma lúdica com la tecnologia ha evolucionat al llarg de la història.

 

Setmana del 25 al 29 de juny "De la Roda fins al Cotxe"

Des de fa milers d'anys els humans del neolític van inventar la primera màquina simple: La roda. Els nostres tècnics ens ajudaran a comprendre el perquè de la seva estructura i com hem passat de la pedra a les rodes amb neumàtic que portem al cotxe. Un viatge interessant per l'evolució de la roda i així inspirar-nos a, com seran els cotxes del futur?

 

Setmana del 2 al 6 de juliol. "Del rellotge de sol al rellotge atòmic"

Abans que hi hagués rellotges, el temps es mesurava per la rotació de la Terra en observar les posicions del Sol al cel, les marees i les fases de la Lluna. Fa 4.000 anys a Egipte es va inventar el primer rellotge: el rellotge de sol. Actualment però la majoria utilitza rellotges digitals o mecànics o fins i tot atòmics. Com funciona per dins aquesta tecnologia? com hem passat d'engranatges als microxips per saber l'hora?

 

Setmana del 9 al 13 de juliol "De la Bombeta al LED"

L'Any 1845 John Wellington va inventar la primera bombeta o làmpada incandescent. El problema d'aquesta primera bombeta era la curta durada. Va ser al 1880 quan Edison aconsegueix comercialitzar una bombeta de llarga durada. En aquesta setmana treballarem els materials conductors i els circuits fins a arribar als LED, un invent que ja té més de 100 anys però no és fins ara que és eficient. Aquest descobriment és tan important que els seus inventors van rebre el Premi Nobel de Física de 2014.

 

Setmana del 16 al 20 de juliol "Del Telèfon al Smartphone"

Estan entre nosaltres, el portem a la mà, a la butxaca, a casa en tenim més d'un... Els telèfons estan per tot arreu. Com ha evolucionat la tecnologia d'una cosa gran i pesada a un petit aparell lleuger que ens permet comunicar amb la resta del món. La invenció del telèfon ens portarà a descobrir que no només hi ha un inventor sinó que 3 persones van treballar des de diferents parts del món pensant en el mateix: comunicar-se transmeten la veu humana. Com funciona això? Quin tipus de corrent necessitem?...

 

Setmana del 23 al 27 de juliol "De l'escriptura a l'argila a l'escriptura a l'Ordinador"

Escriure és una necessitat humana, necessitem deixar constància de la història però també de coses més funcionals com saber quants diners tenim, fer una llista de la compra... Al principi de la història fa uns 5000 anys tot això es feia en argila, després van passar al papir dels Egipcis, el pergamí dels romans i grecs... Hem evolucionat d'escriure a mà a escriure amb màquines. La impremta va fer que tothom pogués accedir a tenir llibres però com hem passat de la impremta antiga a escriure a l'ordinador? Quin any va aparèixer el primer ordinador? Per a què servia? Podien escriure lletres?

 

Setmana del 3 al 7 de setembre. "De l'enciclopèdia a Internet"

Tothom sap que si no trobem alguna cosa, en dos segons la podem buscar a internet i sabrem tot el que necessitem però abans això no era tan fàcil. Molts dels més petits no s'han trobat amb la necessitat d'agafar una enciclopèdia o diccionari i buscar el que necessiten i copiar-ho. Internet ens ha donat accés a tot tipus d'informació però inicialment era aquesta la seva funció? Podem crear el nostre propi contingut a internet? Com sabem si allò que hem trobat és cert? Cal ser crítics amb el contingut d'internet?...

 

 

Activitats

Totes les activitats es treballaran en petits grups perquè tots els alumnes tinguin el seu espai i treballin còmodes. Incorporarem temps de treball cooperatiu en què els més grans hauran d'ajudar als petits. Al finalitzar cada setmana crearem un  espai on tots els alumnes puguin explicar  els seus nous coneixements i les seves inquietuds.

 

Les activitats es divideixen:

Activitats de programació: a través de diferents plataformes, Scratch, Scratch Jr, Arduino, mBlock, realitzarem programacions on els alumnes hauran de potenciar les seves capacitats per tal d'aconseguir els reptes que els hi proposem.

Activitats de bots: A partir de diferents tipologies de robots hauran de comprendre el seu funcionament, les diferents parts dels robots, les seves funcionalitats i aconseguir realitzar diferents projectes tecnològics.

Activitats de Disseny 3D: una de les activitats estrella de l'acadèmia és crear o escanejar i imprimir objectes en 3D. Per tal de poder materialitzar tots els invents que anirem treballant. Realitzarem diferents dissenys i la impressió d'aquests.

Activitats de Construcció: a partir de diferents materials i peces de construcció realitzarem estructures, plantejarem la construcció en sèrie, muntarem peces 3D i comprendrem les funcions dels diferents materials.

Activitats STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Math): són activitats en les quals treballem les àrees de ciències juntament amb l'art, per tant, farem creacions tècniques des d'una visió artística afavorint el pensament crític i creatiu.

Activitats àgora: és l'espai que des de l'acadèmia volem crear per tal que els nens valorin la feina realitzada durant el dia així com els progressos propis i dels companys. Un espai on parlar en públic i reflexionar sobre el seu propi aprenentatge.

Activitats fora de l'acadèmia: dos cops a la setmana realitzarem sortides perquè els nostres alumnes puguin gaudir d'altres instal·lacions de forma totalment lúdica. Des de llits elàstics, escape rooms, rocòdroms, cinema... inclús activitats d’aigua!!.  

 

Dates i horari

Des de nubotica ens volem adaptar el màxim a les vostres necessitats per tant existeixen diferents horaris per venir al campus. De 9:00 a 13.00 si només voleu el matí, incloent-hi l'hora de dinar 9:00 a 15:00 i per aquells que vulguin compartir amb nosaltres tot el dia de 9:00 a 17:00.

L'acollida començarà a les 8:30 h i la recollida té un marge de 30 minuts per tant estem de 8:30 a 17:30 sense interrupcions. Durant l’acollida i recollida sempre hi haurà professors amb ells.

 

Setmana del 25 al 29 de juny “ De la Roda fins al Cotxe”

Setmana del 2 al 6 de juliol. “Del rellotge de sol  al rellotge atòmic”

Setmana del 9 al 13 de juliol “De la Bombeta al LED”

Setmana del 16 al 20 de juliol “Del Telèfon al Smartphone”

Setmana del 23 al 27 de juliol “De la escriptura a l’argila a l’escriptura al Ordinador”

Setmana del 3 al 7 de setembre. “ De la enciclopèdia a Internet”

 

 

Preus:

 

Setmana per setmana:

De 9:00 a 13:00 hores: 130 € Nuboticos - 155 € No Nuboticos

De 9:00 a 15:00 hores: 145€ Nuboticos – 168 € No Nuboticos

De 9:00 a 17:00 hores: 160 € Nuboticos - 180 € No Nuboticos

Dies Esporàdics:

De 9:00 a 13:00 hores: 32 € Nuboticos - 45 € No Nuboticos

De 9:00 a 15:00 hores: 38 € Nuboticos – 50 € No Nuboticos

De 9:00 a 17:00 hores: 44 € Nuboticos - 55 € No Nuboticos

 

Menjador: 7€/dia

 

DESCOMPTE ADDICIONAL DEL 10% SI T'APUNTES ABANS DEL 31 DE MAIG

2 o més setmanes contractades: -10%

Vens amb un germà: -10%


Descomptes No Acumulables
Antic alumne de Nubotica (extraescolars, campus, tallers): -10%
Família nombrosa o monoparental: -10%
Només es pot gaudir d'un d'aquests descomptes no acumulables.


*Totes les sortides/visites estàn incloses en el preu del campus.

Inscripcions

Per realitzar la inscripció o per demanar més informació només cal que us adreceu a nosaltres.

 

SI NECESSITES MÉS INFORMACIÓ CONTACTA AMB NOSALTRES: 

Tfno: 930 24 94 16 

eMail: info@nubotica.es

Publicado: